>

Sunday, January 29, 2012

Saat Keriangan : Dari Dapur Najlaa






"Umpan anak  dengan aktiviti  yang penuh variasi dan keceriaan. 
Jangan lupa untuk  menyertainya juga. 
Jadilah sebuah keluarga yang akrab malah sihat dan cergas bersama!"





Tips : MENGAJAK ANAK MEMASAK BERSAMA


Najlaa seawal usia 2 tahun dah berminat ngan dapur
Ni gambar 1st time tolong mama muat  muffin


Ni lak masa tolong buat homemade chocolate
Sangat tekun yek

Najlaa memang sangat suka dengan aktiviti di dapur
Memandangkan kemungkinan kesilapan kecil yg akan membahayakan keselamatan
Kami belikan set dapur untuk si kecil

Najlaa mmg enjoy dengan aktiviti ni

Najlaa mmg selalu turut serta kat dapur 
siap bawak stool nak jengah ape yg mama masak
Tapi sebab takut terpercik mintak terpaksa la najlaa dok luo je

Kadang2 bila mama memasak kat dapo dia pun heboh gak dengan dapo sendiri
Layankan aje la

Pantang nampak mama berapron najlaa pun akan cari apron

Sonok yek najlaa

Najlaa pun skang dah pandai gak nak serve papa ngan mama
Siap amik order lagi

Ni adalah alatan baru entri ada kat SINI


Mudah-mudahan najlaa tidak kekok di dapur selepas ni
Bulih la mama goyang kaki hahhahhaa
Apa-apapun minat najlaa mama dan papa akan sokong


 Post ini adalah untuk penyertaan Contest & Giveaway Ibu Sihat Anak Riang ini dianjurkan oleh Keluarga Ibu 3A, dan diTAJA oleh Islamic Books for Kids , SNUUS ~ Where Beauty,Health and Fashion collideDe’Chantique butik dan Take me Home serta Amira Studio

Banner penaja:

   
  Amira Studio


Saya berminat untuk memiliki buku Muqaddam Bergambar dari FB Islamic Books for Kids sekiranya terpiliih sebagai pemenang


2 comments:

Em's Family said...

anak perempuan u.. :) macam mane pun mesti pandai nyer nanti...

kakyong said...

fuyooo.. makcik kagum la dengan najla...

bestnya kalo dpt set dapur mcm najla ni..

terima kasih yer join contest ni lelord.. n3 yang menarik.. sesuai sgt utk perkembangan anak-anak..